Gezonde levenswijze

De basisprinciepes van het leven zijn meestal met een heel simpele “logica”.
Soms zoekt men de oplossingen verder van de deur dan waar zij eigenlijk zijn.
Er zijn 2 visies in het leven,
ofwel

  1. Leef je preventief, wil zeggen dat je bewust kiest voor een gezonde levenswijze waar voeding,… je verder cultureel en geestelijk ontwikkelen… en waar lichaamsverzorging en verantwoorde lichaamsbeweging een deel van je levenswijze vormen. Dus je zorgt bewust voor een goede levenskwaliteit.Of
  2. Je leeft curatief of herstellend, zoals onze vorige generaties waar je enkel er iets aan doet op het moment dat je het nodig hebt.

Natuurlijk het grote verschil tussen toen en nu is dat wij vandaag  in een consumptiemaatschappij leven waar de verleiding naar overdaad soms moeilijk te weerstaan is.

Als wij de 2 visies in kindertaal willen vertalen, kunnen wij de vergelijking met een auto maken.
Draag je zorg voor je auto en ga je regelmatig naar de garage op onderhoud, dan zal de levensduur van je auto aanzienlijk verhogen.
Maar als je integendeel er maar op los rijdt, zonder de nodige zorg en onderhoudsbeurten, dan zal je vroeg of laat voor het voldongen feit staan dat je zware kosten verwacht.
Natuurlijk moeten wij een mens niet gaan vergelijken met een auto maar kwestie van voorbeeld is er toch een relevant verband.

Ofwel draag je zorg voor jezelf en je blijft vitaal "jong van geest en lichaam" ofwel doe je er niets aan en je wacht tot je het nodig hebt.  Maar dat gaat het je veel meer moeite en energie kosten dan als je jouw lichaam regelmatig onderhoudt..

Iedereen kiest voor zichzelf met welke visie hij of zij zijn/haar leven leidt maar het is wetenschappelijk bewezen dat verantwoorde lichaamsbeweging je leven en levenskwaliteit aanzienlijk verhoogt.